15 موضوع جهت بررسی در جلسه کوچینگ شغلی
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقتی از شما میپرسند هفته گذشته چهکار کردید، ذهنتان تهی میشود، تنها نیستید. اما برای اینکه بیشترین بهره را از جلسه کوچینگ شغلی خود ببرید، داشتن ایده در مورد آنچه که لازم است در مورد آن بحث کنید، مهم است. هماکنون، اندیشیدن به موضوعات مرتبطی که میتواند به شما کمک کند تا حداکثر استفاده را از جلسه خود ببرید، دشوار است. درحقیقت، بسیاری از مردم مطمئن نیستند که در اولین جلسه کوچینگ خود باید دقیقاً از کجا شروع کنند.
درمورد سازمانها، مهم است که کارکنان بدانند که در جایی که جلسه کوچینگ شغلی خود را برگزار میکنند، آزادی عمل دارند. اما ممکن است برای شرکتدادن آنها در این جلسات، به نیروی کار، آموزش و آگاهی لازم باشد. بهخصوص در دنیای کاری که بهسرعت در حال تغییر است، جلسات کوچینگ شغلی کارکنان شما یکنواخت نخواهد بود. برای بهرهمندی از مزایای سازمانی کوچینگ، باید کارمندانتان بدانند که چه موضوعاتی را میتوانند مطرح کنند.
کوچینگ شغلی شامل چه مواردی است؟
خبر خوب این است که کوچینگ شغلی میتواند به شکلهای مختلفی باشد و هیچ نقطه اشتباهی برای شروع وجود ندارد. طیف وسیعی از موضوعاتی که میتوانید آنها را با مربی خود در میان بگذارید وجود دارد. سعی کنید از جایی که دوست دارید در آن قرار بگیرید و یا جایی که الان هستید شروع کنید. یا میتوانید منتظر بمانید تا ببینید بحثهای مطرح شده در جلسه شما را به کدام سو میبرند.
اگر در حال معرفی یک برنامه کوچینگ شغلی به تیم خود هستید، میتوانید با ارائه اطلاعاتی، به آنان کمک کنید تا کار خود را از مسیر درست آغاز کنند. آنها میتوانند با آخرین بررسی عملکرد خودشان، مهارتی که دوست دارند یاد بگیرند، یا جایگاه شغلی که علاقهمند به درخواست آن هستند، شروع کنند.
اگر هنوز نمیدانید باید چه کاری انجام دهید، در این مقاله 15 موضوع برای شروع جلسه بعدی کوچینگ شغلیتان بیان شده است:
1. تعادل کار و زندگی
یافتن (و بهبود) تعادل بین کار و زندگی همیشه حائز اهمیت است. بااینوجود، زمانی که تیمها در موقعیتی قرار میگیرند که باید بهصورت دورکاری و یا ترکیبی از دورکاری و کار در شرکت، فعالیت کنند، این نگرانی برای همه موردتوجه قرار میگیرد. برای کسانی که کار و مسئولیتهای مراقبتی دارند و یا دارای چند شغل هستند، تعادل غیرممکن به نظر میرسد. یک مربی شغلی میتواند به شما کمک کند تا مجدداً رابطه بین شغل و کار خانه را، (بدون قربانیکردن آسایشتان) تنظیم کنید.
2. ارتقای شغلی
مسیر ارتقای شغلی همیشه بهصورت یک خط صاف نیست. اگر میخواهید از گام بعدی خودتان مطلع شوید، یک مربی شغلی میتواند به شما در انجام این کار بهصورت استراتژیک کمک کند. میتوانید مسیر شغلی را کنار هم بگذارید، شکافهای موجود در مجموعه مهارتهای فعلیتان را شناسایی کنید و در این راه اهدافی را مشخص نمایید.
3. تعیین حدومرز در کار
در غالب موارد، افرادی که به کاری که انجام میدهند علاقهمند هستند، در تعیین حدومرز برای کارشان با مشکل مواجه میشوند. بااینوجود، تعیین حدومرز، بخش مهمی از رضایت شغلی و رسیدن به تعادل بین کار و زندگی پایدار است. میتوانید گفتوگوهایی همچون درخواست مرخصی یا مذاکره مجدد درباره انتظارات خود با مدیرتان را تمرین کنید.
4. مهارتهای ارتباطی
مهارتهای ارتباطی قوی میتواند به شما کمک کند در هر جایگاهی که قرار دارید، مؤثرتر عمل کنید، حتی اگر ارتباطات کلامی، بخش بزرگی از زندگی روزمره شما را شامل نشود. مربیان شغلی میتوانند در رشد مهارتهای بینفردی به شما کمک کنند. این ویژگی میتواند تأثیر زیادی بر ارتقای مهارت فروش، توانایی همکاری با دیگران و کاهش اشتباهات در محل کار، داشته باشد.
5. کوچینگ عملکرد
آیا در شغلتان بخشهایی وجود دارد که احساس میکنید در آن گیر کردهاید یا تحتفشار هستید؟ کوچینگ عملکرد میتواند در شناسایی نحوه ایجاد سیستمها و روندهایی که بهرهوری را ارتقا میدهند، به شما کمک کند. کسب بینش در مورد نقاط قوت و زمینههای بهبود میتواند به شما کمک کند تا به کارتان با دید بهتری بنگرید.
6. کار درونی
ما زمانی بهترین عملکرد خود را خواهیم داشت که برای فرایندهای داخلی که ما را کامل میکند، وقت بگذاریم. ما به این عمل، کار درونی میگوییم. کوچینگ با برقرارکردن ارتباط ما با نقشها، نیازها و اهداف واقعیمان، به رشد درونِ غنی ما کمک میکند.
7. آمادگی ذهنی
تناسب ذهنی، تأثیر مستقیمی بر آسایش شما دارد، اما نیز میتواند شما را به فردی مؤثرتر در کارتان تبدیل کند. تناسب ذهنی به این معنی است که شما کمتر انفعالی بوده و آگاهتر، ریسکپذیرتر و با اعتمادبهنفس بیشتر باشید. همچنین میتوانید بهتر فرضیات را زیر سؤال ببرید و به توجیه یا راهحلهای جایگزین برای یک موقعیت پی ببرید.
8. شبکهسازی
آیا تابهحال در یک رویداد نتورکینگ شرکت کردهاید، درحالیکه مطمئن نبودید که واقعاً قرار است در آنجا چه کاری انجام دهید؟ خبر خوب این است که شبکهسازی مهارتی است که میتوان آن را توسعه داد. مربیها میتوانند به شما کمک کنند تا برند شخصی خودتان را راهاندازی کنید، و بهصورت آنلاین و آفلاین، شبکه حرفهای خود را بسازید و فرصتهای جدیدی برای خودتان فراهم کنید.
9. سخنرانی در جمع
صحبتکردن با گروهی از افراد بهخودیخود خطرناک نیست، بااینحال یکی از متداولترین ترسهایی است که افراد با آن دستوپنجه نرم میکنند. کوچینگ میتواند به شما کمک کند تا متوجه شوید که چرا از سخنرانیکردن در جمع میترسید و یاد بگیرید که بر آن غلبه کنید. همچنین یک مربی شغلی میتواند به شما کمک کند تا یک سخنران یا یک مجری مؤثرتر و جذابتر باشید.
10. کوچینگ مدیر جدید
مدیر دیگران بودن کار آسانی نیست. بسیاری از مدیران متوجه میشوند که مهارتهایی که به آنها کمک میکند تا در کمکرسانی فردی، عالی باشند، همیشه به آنها به برقراری ارتباط با کارکنانشان کمک نمیکند. کوچینگ رهبری برای مدیران جدید میتواند به آنها کمک کند تا احساس اعتمادبهنفس داشته باشند.
11. عقاید محدودکننده
گاهی اوقات، تجربیات گذشته یا طرز تفکرمان، ما را به عقب میکشد. این مسئله میتواند منشأ بزرگ ناامیدی باشد و تشخیص آن بهتنهایی آسان نیست. کوچینگ شغلی میتواند کلید گمشده برای رشد حرفهای ما باشد. شاید بتوانید نقشها یا استعدادهای پنهانی را که قبلاً نمیدانستید چگونه از آنها استفاده کنید، شناسایی کنید.
12. یادگیری مهارت
بخش مهمی از هدفگذاری، تعیین مراحلی است که باید طی کنید تا به نقطهای که میخواهید برسید. بهاحتمال زیاد، لازمه هر تغییر بزرگ در یک حرفه، توسعه مهارت است. بسیاری از افراد از مکالمات در جلسات کوچینگ خود برای رسیدن به یک دید مشخص در مورد اهداف شغلیشان و تشخیص مهارتهایی که برای رسیدن به هدف به آن نیاز دارند، کمک میگیرند.
13. تغییر شغل
ازآنجاییکه ما با کار خود بسیار آشنا هستیم، تغییر شغل میتواند دوران پیچیدهای در زندگی حرفهای ما باشد. کوچینگ، جایی ایدهآل برای کشف خواستهتان از تغییر شغلی و بهترین راه برای رسیدن به آن است. اگر جستجوی شغلی خود را شروع نکردهاید، یک مربی میتواند به شما کمک کند تا دوباره تجربه خود را چارچوببندی کنید و مهارتهای قابل انتقال را شناسایی نمایید.
14. بررسی عملکرد
جلسات کوچینگ، فضایی عالی جهت آمادهشدن برای بررسی عملکردتان در آینده است. ازآنجاییکه بسیاری از افراد در مورد این مسئله دچار استرس هستند، میتوانید ارزیابی خود را با مربیتان مرور کنید. گاهی ما نقاط کوری داریم و گاهی اوقات برای خودمان ارزش کافی قائل نیستیم .
15. ارائه و دریافت بازخورد
بازخورد در یک محل کار بسیار مهم است، اما همه احساس خوبی درمورد آن ندارند. شما میتوانید یاد بگیرید که هم در ارائه و هم در دریافت بازخورد حرفهای عمل کنید. این مهارت میتواند بهتنهایی هم اثربخشی و هم فرهنگ محل کار شما را متحول کند.

چگونه موضوع کوچینگ را انتخاب کنیم؟
لازم نیست بدانید هنگام رزرو (حتی شروع) جلسه کوچینگ، در مورد چه چیزی صحبت کنید، اما دانستن موضوع، میتواند به شما کمک کند تا از زمان خود نهایت استفاده را ببرید. ممکن است لازم باشد چند دقیقه قبل از شروع جلسه کوچینگ، وقت بگذارید و بعضی از افکار و اهداف خود را برای مطرحکردن در جلسه یادداشت کنید. این روش، تمرین خوبی برای آغاز است.
معمولاً، در هنگام شروع یک جلسه کوچینگ، باید دو فاکتور مورد سنجش قرار بگیرد. شما با نوع خاصی از مربی (مانند یک مربی شغلی، مربی ارتباطی یا مربی DEI در مورد یک موضوع خاص) کار خواهید کرد. اما باتوجهبه تجربه فعلیتان میتوانید هرآنچه را که در ذهن دارید با مربی خود در میان بگذارید.
بهعنوانمثال، ممکن است در زمانی که قرار است جلسه کوچینگ خود را برگزار کنید، احساس ناامیدی و غرقشدن در مشکلات را داشته باشید. میتوانید احساسات خود را با مربیتان در میان بگذارید، بعد، از آن بهعنوان نقطه پرش برای پیشبردن این گفتوگو استفاده کنید (مثلاً در مورد تعادل کار و زندگی، تعیین مرزها یا مدیریت زمان حرف بزنید).
بهعنوان کسی که اغلب جلسات کوچینگ خود را با هجمه شدید ذهنی آغاز میکند، متوجه شدم که مربیان معمولاً در تعیین نقطه تمرکز برای گفتگو بسیار خوب عمل میکنند. در بیشتر جلسات کوچینگ، میتوانیم موضوعات اصلی را از هرآنچه در چند دقیقه اول جلسه گفتم، بیرون بکشیم، و در زمان باقیمانده یک برنامه عملیاتی تدوین کنیم.
موضوعات خوب کوچینگ شغلی، تا چه حد بر کیفیت یک جلسه اثرگذار است؟
انجام یک شغل میتواند چند دهه طول بکشد. باتوجهبه این حقیقت، منطقی است که آنچه از یک جلسه کوچینگ شغلی میخواهید نیز در طول زمان تغییر کند. درمورد شروع راه کوچینگ شغلی، هیچ اشتباهی در کار نیست. اگر مطمئن نیستید که قصد دارید در مورد چه چیزی صحبت کنید، تنها حضور داشتن کافی خواهد بود. گاهی حضور بدون برنامه در جلسه، میتواند منجر به تجربه بهترین مکالمات شود.
صرفنظر از اهدافتان در کوچینگ، 30 دقیقه، یا حتی یک ساعت، زمانی است که بهسرعت میگذرد. شما میتوانید با طرح یک سؤال بزرگ در ذهن خود و ارائه یک پیشنهاد ویژه برای جلسه، از زمان خود نهایت استفاده را ببرید. به این نمونهها توجه کنید:
تعادل کار و زندگی: «احساس خستگی و ناامیدی میکنم. من همیشه کار میکنم و میدانم که اگر زمانی را برای خودمصرف کنم، احساس بهتری خواهم داشت، اما به نظر میرسد زمانی ندارم. آیا میتوانیم در مورد برخی از روشهای خودمراقبتی که زمانبر نیستند، صحبت کنیم؟»
پیشرفت شغلی: «من واقعاً میخواهم ترفیع بگیرم، اما نمیدانم به چه چیزی لازم دارم. آیا میتوانیم به آخرین بررسی عملکردم نگاهی بیندازیم و راههایی برای بهبودی آن پیدا کنیم؟»
ارائه و دریافت بازخورد: «من تازه در جایگاه مدیریت قرار گرفتهام و در حال جذب اولین نفرات به گروهم هستم. چگونه میتوانم به آنها بازخورد ارزشمندی بدهم که بیشترین استفاده را از زمان با هم بودنمان داشته باشیم و احساس ناتوانی در آنها ایجاد نشود؟»
نکته پایانی
واقعاً هیچ موضوعی وجود ندارد که نتوان در جلسه کوچینگ شغلی به آن پرداخت. تنها محدودیت این است که چگونه میخواهید از وقت خود نهایت استفاده را ببرید. به این جلسات بهعنوان لحظاتی برای تمرکز و بررسی نقشه راه شغلی خود نگاه کنید. ممکن است در عرض یک ساعت به جایی که مدنظرتان است نرسید، اما میتوانید مطمئن شوید که در مسیر درستی قرار گرفتهاید یا نه.
منبع
نظرات کاربران
ارسال نظر